header2

Tynjetaler FondueBenodigdheden:

• 250 gram Tynjetaler
• 1 eetlepel maïzena
• 1 Camembert
• knoflook
• 3 dl Droge witte wijn
• 6-8 eetlepels droge cider
• Nootmuskaat, zout, peper

 

Bereiding:

  • Rasp de Tynjetaler en schep er een halve eetlepel maïzena doorheen.
  • Snijd de camembert zonder korst in blokjes schep er een halve eetlepel maïzena doorheen.
  • Wrijf de fonduepan in met een doorgesneden teentje knoflook.
  • Giet de wijn in de fonduepan en breng deze op een laag vuur aan de kook tot de eerste kookblaasjes verschijnen.
  • Roer er beetje bij beetje de geraspte Tynjetaler door en blijf roeren tot er een glad mengsel ontstaat.
  • Voeg de camembert toe en blijf roeren tot het gesmolten is.
  • Voeg de droge cider toe.
  • Breng de fondue op smaakt met wat nootmuskaat, zout en peper.
  • Stokbrood in blokjes, Cherry tomaatje, mosselen, komkommer erin stippen, Heerlijk!