header2

tartiflette1 reblochon fermier

1 kg stevige, bijna gaar gekookte aardappelen, in schijfjes
200 g spekjes, uitgebakken
1 el crème fraîche
wat fijngesnipperde bieslook

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de helft van de aardappel-schijfjes met de helft van de spekjes op de bodem van een beboterde schaal. Snijd de reblochon (met korst!) in schijfjes en leg de helft op de aardappelschijfjes. Herhaal dit met de andere helft van de aardappelschijfjes en de spekjes.

kaasfondueZwitserse kaasfondue - klassiek

Voor 4 personen

  • 1 teentje knoflook
  • 300 gram Zwitserse Gruyère
  • 300 gram Emmentaler
  • 200 gram Appenzeller
  • 4 dl droge witte wijn
  • 1 el maïzena
  • 3 el Kirsch
  • versgemalen zwarte peper
  • mespunt nootmuskaat

De knoflook halveren en de caquelon (=kaasfonduepan) ermee inwrijven. Beide kaassoorten grof raspen of in kleine blokjes snijden. De wijn in de pan gieten en aan de kook brengen. Vuur zacht zetten en onder voortdurend roeren de kaas geleidelijk toevoegen. Het kaasmengsel niet laten koken!

salade geitenkaasGegrilde heezer geitenkaas met honingdressing voor 4 personen

• 240 gram Heezer geitenkaas [2 kleine picobello's]
• 100 gram gemengde sla
• 2 el gedroogde tomaat
• 1 rode ui, in halve ringen
• 2 el geroosterde pijnboompitten

Voor de dressing
• 1 tl witte wijnazijn
• 1 el mosterddillesaus
• 1tl balsamico
• 1el olijfolie
• 1tl honing

  • Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar, .
  • Snij de kaas in 8 gelijke plakjes
  • Zet de kaasrondjes 1 minuut onder de grill.
  • Verdeel de salade over 4 borden. Garneer met de ui, tomaat en pijnboompitten.
  • Leg er de geitenkaas bij en giet de dressing erover

Tynjetaler FondueBenodigdheden:

• 250 gram Tynjetaler
• 1 eetlepel maïzena
• 1 Camembert
• knoflook
• 3 dl Droge witte wijn
• 6-8 eetlepels droge cider
• Nootmuskaat, zout, peper

broodjegezond-320Broodje Sellerysalade met Kruidenkaas

Beleg een meergranen-broodje met wat sla, een flinke schep sellerysalade met kruidenkaas en maak af met wat schijfjes komkommer en gele paprika.

Broodje Kip-Kerrie Salade
Snijd een ciabatta-broodje open, leg er wat gewassen jonge bladsla op, schep hierover wat Kip-kerrie salade en maak af met wat plakjes radijs.