header2

stompe toren

Eigen tankauto's brengen de melk rechtstreeks van de boerderij naar de moderne kaasfabrieken. Bij deze kaasbereiding worden ook permanente kwaliteitscontroles doorgevoerd.

Omdat CONO kaasmakers sinds 1901 alles in eigen hand hebben kunnen ze van de melkproductie tot en met de aflevering van de kaas een blijvend hoge kwaliteit garanderen.

Noord Holland: Goede gronden voor kaasproductie.
Alleen daar waar je zulke goede melk hebt als in Noord Holland, kun je ook van die lekkere kaas maken. In Noord Holland groeien fris groene weiden op vruchtbare, lichte zeeklei. De frisse zeewind voert zuivere lucht naar Noord Holland. Uitstekende voorwaarden voor een mooi, zacht en smakelijk zuivel, waar kaasmakers minder zout aan hoeven toe te voegen. Kaas uit Noord Holland is reeds op jonge leeftijd rijk van smaak en rijpt gelijkmatig, zelfs tot 2 jaar toe.

 

Stompetoren
Stompetoren is een plaatsje in Noord Holland. Stompetoren kaas wordt onder andere gemaakt van de melk van koeien die in de omgeving van dit dorpje grazen. De kaasfabriek die van deze melk kaas maakt staat dichtbij Stompetoren in de plaats Westbeemster.

Om aan te geven dat Stompetoren kaas uit deze omgeving komt, vindt u de Stompetoren op het etiket van de kaas. Deze toren is te vinden in het gelijknamige dorpje in Noord Holland.