header2

Deze vertrouwde lijn kazen in onze winkel wordt gemaakt van weidemelk. Dat wil zeggen dat de koeien in het gelijknamige dorp Stompetoren minimaal 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag buiten grazen. De koeien zitten daardoor niet alleen ‘lekkerder in hun vel’, het eten van vers gras zorgt tevens voor een rijkere, zeer smaakvolle melk.

Díé melk gaat vervolgens naar de CONO kaasmakerij in Noord-Holland; aangeschreven als de beste én groenste kaasmakerij van ons land. Het is vervolgens het speciale klimaat tijdens de rijping (een relatief hoge temperatuur en een hoge luchtvochtigheid) die ervoor zorgt dat de kaas mooi smeuïg blijft en het kostje mooi dun!

Niet voor niets behoort Stompetoren kaas al drie jaar op rij tot de top 3 kazen van Nederland in de Hollandse Kaaskeuringen. De vele varianten lenen zich uitstekend voor op brood, laten zich tevens zeer goed smaken als blokje, maar stellen ook in (warme) gerechten niet teleur.