header2

aceto balsamico tradizionaleDit is aceto balsamico zoals hij van oudsher bedoeld is. De Aceto Balsamico Tradizionale wordt gemaakt van de witte druivenrassen Trebbiano of Sauvignon die rondom Modena in Emilia Romagna groeien. Deze druiven worden zo laat mogelijk geplukt zodat ze optimaal van de zon kunnen profiteren. De ingedikte most van deze druiven laat men in houten vaten rijpen. De vaten geven bijzondere smaaknuances aan de azijn. Hoe langer de Aceto Balsamico wordt gerijpt, hoe stroperiger en voller van smaak het is. Aceto Balsamico Tradizionale is volledig natuurlijk en wordt gemaakt zonder toevoeging van kruiden, smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Uitsluitend te krijgen in 100ml flesjes, gebotteld en beschermd door het Conzorzi Aceto Balsamico.

De kwaliteit van de Aceto Balsamico Tradizionale wordt bewaakt door twee Consorzi. De proevers van de Consorzio Produttori Aceto Balsamico Tradizionale onderwerpen de Balsamico aan een zeer strenge keuring voordat deze gebotteld wordt. Balsamico azijn is veelzijdig in het gebruik: bij salades, sauzen en fijne gerechten. Een paar druppels is al voldoende. Deze aceto is 12 jaar gerijpt.

Inhoud: 100 ml
Producent: Acetaia Reale
Regio: Modena € 59,95