header2

pecorino moliterno tartufoItaliaanse schapenkaas met echte zwarte Truffel
100 gram € 3,95

testun ocelli baroloKaas van koe-schaap en geitenmelk
gerijpt in de most van de Barolowijn
Italie 100 gram € 3,95

tete de moine aocKaasje uit de Zwiserse Jura voor het gebruik van de girolle

Zwitserland 100 gram € 2,25

appenzeller6 maanden gerijpte gruyere
Heerlijk in de fondue

100 gram €2,65

parmigiano reggianoParmigiano Reggiano, soms parmezaan genoemd, is een soort kaas die oorspronkelijk uit Italië komt, uit de omgeving van Parma.

De kaas wordt nog steeds gemaakt volgens het oude recept, met alleen de melk uit de streek, stremsel, vuur en de kunst van het kaasmaken. Andere toevoegingen aan de kaas zijn absoluut niet toegestaan.
Om deze kaas te maken, heeft men voor 1 kg parmezaan ongeveer 16 liter koemelk nodig, De kaas kent een lange rijpingstijd, minimaal 12 maanden, optimaal 20-24 maanden. De echte Parmezaan is te herkennen aan het zegel dat over de hele zijkant van de kaas gedrukt is, en waarop "Parmigiano Reggiano" te lezen is.

100 gram € 2,45